Projecte Imagina

teatre i creativitat per la salut mental

Relacionar la vida

"Relacionar la vida" permet crear un espai compartit per nens i nenes  amb edats compreses entre els 10 i 12 anys, i adults amb malaltia mental, on donar cabuda i possibilitats a una particular forma de treballar aspectes de sensibilització  respecte a  les  malalties mentals.

Cada trimestre, en el context del mateix centre escolar, nens i adults comparteixen vivències des de  "l’experiència de l’aquí  i l’ara", coneixent  i  reconeixent  com a persones abans d'abordar el fet de patir  una malaltia mental.

La seva primera edició va donar començament al mes d'octubre del 2010 al CEIP Benviure de Sant Boi de Llobregat, partint de la idea original i direcció de Susanna Cebrián, col·laboradora habitual del Projecte Imagina i especialista en tècniques d'expressió.

Relacionar la Vida” és un projecte d’aproximació i coneixença de l’àmbit de la salut mental per als alumnes i d’integració i participació per a les persones que pateixen una malaltia, dins l’àmbit escolar. Per aquesta raó el projecte ha estat definit des dels seus inicis com a co-creatiu, ja que l’objectiu era bidireccional i establia una relació on ambdós col·lectius  tenien grans valors per aportar l’un a l’altre a partir de la seva experiència, que s’ha manifestat mitjançant la creativitat.

 

Premi Obertament a activitats de contacte social contra l’estigma

Copyright Asociación Grupo Teatro Imagina / Proyecto Imagina

Avís legal / Privacitat